GSA-dag

Alles wat je altijd al wilde weten over  gay-straight alliances (GSA)!

Wat maakt het uit of je holebi, hetero, trans* of  cisgender bent op je school? Op deze vraag geven GSA’s zelf graag een antwoord tijdens de GSA-dag op 10 mei te Brugge! Je kan er als leerling of leerkracht terecht om GSA’s in actie te zien! Ze maken diversiteit zichtbaar op school en nodigen je uit om leuke regenboogselfies te maken! Samen met professionals gaan we ook dieper in op hoe je als leerkracht jongeren in een GSA optimaal kan begeleiden! Leerlingen verbinden, activeren, adviseren en motiveren zal nog nooit zo vanzelfsprekend geweest zijn!

Zit je zelf nog op school? Wil je een GSA opstarten of verder uitbreiden? Of heb je gewoon nog veel vragen en ben je benieuwd naar wat allemaal mogelijk is? Dan brengen wij jou als leerling in contact met andere GSA’s, jongerenverenigingen, professionele coaches en veel meer! Wil je promotiemateriaal voor je GSA? Dan delen wij gratis de GSA-totebags uit vol leuke gadgets, en kan je tijdens een fotoshoot campagnebeelden laten maken onder de regenboog! Wie weet win je wel een nieuwe smartphone met je foto!

Schrijf je dus snel in via www.gaystraightalliance.be voor een dag vol ontmoeting, activisme, regenbogen, spel en fun! Of stuur ons gewoon een PM via de facebookpagina GSA Vlaanderen!

Wil je na de GSA-dag nog verder keuvelen met andere GSA’s? Dan kan je je altijd inschrijven voor de Wel Jong Niet Heteroactiviteit in hartje Brugge.

Go go Rainbow!

 

PROGRAMMA

Voormiddag voor leerkrachten

Locatie: NOVOTEL, Katelijnestraat 65, 8000 Brugge

8u – 8u30: Ontvangst met koffie en fruit
8u30-9u00: Plenaire opening door Senne Misplon, GSA-ambassadeur.

9u – 10u50

 • WORKSHOP 1: How to GSA? (çavaria)
  Wat is een GSA? Hoe zet je er één op? Wat zijn de drempels? Wat zijn de mogelijkheden en positieve effecten? Welke rol speel jij hierin als ondersteunende leerkracht? Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens de workshop!
 • WORKSHOP 2: GSA met en door leerlingen. (Vlaamse scholierenkoepel)
  Hoe werk je samen met leerlingen een project uit?  Hoe zet je samen met leerlingen een actie op poten? Hoe ondersteun en empower je leerlingen daarin het beste? De Vlaamse Scholierenkoepel is expert in leerlingenparticipatie. In deze workshop krijg je heel wat concrete tips en tricks waar je meteen mee aan de slag kan op jouw school. 
 • WORKSHOP 3: Interactief met jongeren over diversiteit. (çavaria)
  Gezonde dialoog creëren over ‘moeilijke’ onderwerpen tussen en met jongeren met heel diverse ideeën: het is vaak niet makkelijk. Zowel binnen als buiten de les, zorgen leerlingen er met hun verrassende en soms ook negatieve uitspraken wel eens voor dat wij als leerkracht niet meteen weten hoe we moeten reageren. Anderzijds zijn er de ‘politiek correcte’ jongeren, die in de klas niet het achterste van hun tong laten zien bij discussies over gevoelige onderwerpen, maar daarbuiten wel hun extreme standpunt verkondigen. In deze heel praktijkgerichte training vertrekken we van reële interactiesituaties en zoeken we uit hoe we best wel en niet in gesprek gaan met jongeren over holebi en transgender zijn, en ruimer over diversiteitsgerelateerde onderwerpen.

10u50 – 11u: Koffiepauze

11u – 12u50

 • WORKSHOP 1: How to GSA? (çavaria)
 • WORKSHOP 2: GSA met en door leerlingen.(Vlaamse scholierenkoepel)
 • WORKSHOP 3: Interactief met jongeren over diversiteit. (çavaria)

12u50 – 13u15: Ophalen gratis GSA-startpakketten (zwarte zaal van het kunsthumaniora, Katelijnestraat 86, 8000 Brugge)

13u15 – 14u: Middagpauze met lunch en standenmarkt.

 

Namiddag voor GSA’s en leerlingen.

Locatie: Kunsthumaniora Brugge, Katelijnestraat 86, 8000 Brugge)

14u – 14u30

 • Introductie door de GSA van het KA 1 Brugge centrum.
 • #RainbowYourSelfie awarduitreiking aan de GSA van het VISO Roeselare
 • Netwerkmoment voor leerlingen en GSA’s.

14u30 – 16u30

 • Film PRIDE in de zwarte zaal
 • Meet and greet met GSA van het KA 1 Brugge centrum
 • Coachingmoment: How to take a Rainbowselfie?
 • Coachingmoment: How to start a GSA?
 • Coachingsmoment: How to design a GSA logo?
 • ‘So what’ the Gayme?! (Weljongniethetero)
 • Fotoshoot onder de regenboog (speelplaats)

16u30 – 17u00: Ophalen gratis GSA-totebags

17u – 17u30: Regenboogaperitief

Vanaf 17u30: Wel Jong Niet Heteroactiviteit in Brugge.

 

Klik hier om je in te schrijven

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij een educatief medewerker van çavaria via het mailadres [email protected]

 

Share