#rainbowyourselfie

 

 

#RainbowYourSelfie van 8 t.e.m. 17 mei 2017.

Is je school ervan overtuigd dat onder de regenboog iedereen zijn kleurrijke zelf moet kunnen zijn? Want wat maakt het uit of je hetero, holebi, cis- of transgender bent? Laat jongeren, leerkrachten en directie hun rainbowselfie uploaden via het facebookevent RainbowYourSelfie 2017 met de tag #rainbowyourselfie en geef diversiteit een gezicht! De origineelste foto, gekozen door een professionele jury, wint een smartphone én een uitgebreid GSA-pakket voor de school! Bestel dus snel een gratis rainbowyourselfie actiepakket via www.gaystraightalliance.be en maak zo de perfecte selfie!

 

Wil je meer weten over GSA’s? Kom dan zeker naar de grote GSA-dag op 10 mei te Brugge voor een dag vol meet and greets, activisme, regenbogen, spel en fun! Inschrijven is gratis voor leerkrachten, professionals, jongeren en GSA’s via http://outindeklas.cavaria.be/gsa/gsa-dag/

 

Het onderwijs is de plek bij uitstek om de heteroseksuele en cisgender norm in vraag te stellen en te bespreken, om attitudes bij te stellen en stereotypen te doorbreken. Zes procent van de tweede-, derde- en vierdejaars secundair voelde zich al eens aangetrokken tot hetzelfde geslacht. Dat komt neer op ongeveer 1 leerling per klas. Ook andere jongeren hebben er dus baat bij om te weten wat het is om holebi of transgender te zijn. Jongeren krijgen nog vaak een wereldbeeld voorgeschoteld waarin iedereen heteroseksueel en cisgender is.  Door zichtbaarheid te geven aan holebi’s en transgenders op een laagdrempelige manier, willen we werken aan veilige scholen waar iedereen zichzelf kan zijn!

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij een medewerker van çavaria, via het mailadres [email protected]

17 mei is de internationale dag tegen holebi- en transfobie (IDAHOT)

13230315_1027055857379714_5730906706002759697_n1

Share